بر خلاف ساطورهای فولادی که ضد زنگ نمی باشند؛ جنس این ساطور از استیل 1.4021 ( گروه فولادهای ضد زنگ) انتخاب شده است و به هیچ عنوان سیاه نمی شود.
جنس دسته نیز از پلکسی می باشد. بنابراین دسته هم مانند تیغه در برابر شست و شوی مداوم با آب مقاوم بوده و ضد آب محسوب می شود.
میخ-پرچ نیز نسبت به آب مقاوم بوده و هیچ گونه لک و زنگ زدگی ای روی دسته به جای نمی گذارد.
بنابراین شما میتوانید با خیال آسوده اقدام به شست وشوی این ساطور در ماشین ظرفشویی نمایید.
توجه: هنگام استفاده از ساطور، مراقب انگشتان خود باشید.
ساطورها بسته به نوع کاربرد، سلیقه ها، و حتی شرایط آب و هوایی مختلف، در اندازه، وزن، و حتی جنس تیغه و دسته ی متفاوتی تولید می شوند.
برای برش های ضربه ای و شقٌه کردن گوشت و استخوان، از ساطور های فولادی استفاده می شود. ساطور فولادی در مقابل ضربه مقاومت بالایی دارد، اما معایبی مثل زنگ زدگی و سنگینی را دارد. همچنین جلوگیری از زنگ زدگی و سیاه شدگی آن مستلزم نگهداری همیشگی تیغه همراه با مقداری روکش روغنی می باشد. بدین صورت که پس از هر بار استفاده و خشک کردن سریع، بایستی سطح تیغه را با روغن ( دنبه یا هر نوع روغن دیگر) چرب کرد تا یک لایه تقریبا ضدآب روی تیغه را بپوشاند.
ساطور آشپزخانه، همانطور که از اسمش پیداست برای کارهای سبک و بیش تر برای برش و تکه تکه کردن سبزی، گوشت مرغ و ... استفاده می شود.
زاویه لبه ی تیز شده ی ساطور ها با کارد های دیگر متفاوت بوده و بایستی با زاویه ی مناسب خود تیز شوند؛ که در این صورت همیشه تیز باقی می مانند.
لبه دوقطبی: تیزی کم تر اما مقاوم. ( مناسب برش های سنگین)